Oemotståndlig snickerskaka sötad med dadlar

Baka en snickerskaka som inte bara passar bra till fikat, utan även som energibar i samband med träningen. Oemotståndligt god, kräver ingen ugn vid tillagning och innehåller bara naturlig ingredienser, som sötning av dadlar.

Snickerskaka sötad med dadlar

Ingredienser:

  • 3 dl dadlar
  • 1 dl mandel
  • 2 msk jordnötssmör
  • ½ dl salta jordnötter
  • 50 g mörk choklad (sockerfri om du vill)
  • en nypa salt

Understa lagret:

  1. Lägg mandlarna i en mixer eller matberedare och mixa tills det blir mjöl.
  2. Mixa sedan 1,5 dl av dadlarna tills du får en slät massa.
  3. Blanda ihop mjölet med dadelmassan och lite salt tills det går ihop till en slät deg.
  4. Tryck ut degen i en form eller en plåt med bakplåtspapper på.
  5. Lägg den sedan i frysen medans du gör nästa lager av kakan.

Mellersta lagret:

  1. Mixa de resterande 1,5 dl dadlarna tillsammans med jordnötssmöret till en slät massa.
  2. Ta ut botten från frysen och bre ut massa över botten.

Översta lagret:

  1. Smält den mörka chokladen och häll som ett lager över kakan.
  2. Toppa med hackade jordnötter innan chokladen stelnar.
  3. Lägg i frysen 15–20 minuter och skär sedan upp i rutor.
  4. Förvara de sedan i en burk i kylen och ta fram när du blir sugen!

Text och foto: Martina ”Skippa Sockret” Norling

 

Följ SportHälsa på Facebook och Instagram @sporthalsa för att inte missa mer inspiration inom träning, hälsa och skönhet.

 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.