Obestämd paus...

2017-10-17

God kväll,

Hoppas allt är bra med dig!

Jag ber om ursäkt för min bloggfrånvarande men nu har jag beslutat för att ta en liten paus i bloggandet p.g.a. olika anledningar. Men du var så säker- den dagen jag kommer tillbaka är jag starkare än någonsin och kommer fortsätta sprida kunskap, glädje och inspiration som jag brinner för!

Vi hörs snart igen, till dess får du ta hand om dig!
Kramar Nathalie

Helgtipset som innehåller frisk luft, glädje och motion i ett

2017-10-13

Som hästtjej (eller gammal hästtjej) har du säkert också argumenterat mot den del som säger att ridning inte är träning? Det råder delade meningar om saken, men kom igen! Visst sjutton är det både fruktansvärt roligt och jobbigt att rida, för att inte tala om alla tunga lyft och så vidare kring själva ridningen. Träningsvärken som kommer efter ett pass är ett bra kvitto på att det faktiskt tar på hela kroppen. Det krävs en stark kropp, främst starka ben, mage och rygg. Dessutom brukar flåset kunna få sig en omgång också.

Så här kommer mitt helgtips!

Har du någon i närheten som har hästar, följ med ut på en tur oavsett om du är hästvan eller inte. Jag kan garantera en rolig stund även om det ligger långt från din comfort zone. Just nu är det svårslagen natur ute, så otroligt vackra färger och härlig krispig luft. Det ska dessutom kunna bli uppemot +17 grader och sol här i södra Sverige under helgen, så underbart!

Ut och njut!

Jag önskar dig en fantastiskt skön helg,
Kramar Nathalie

Dags för detox!

2017-10-11

Det är dags för en Sociala medier- detox igen. Just bara för att få mer egentid utan att vara uppkopplad 24/7 och att vara mer närvarande i det jag styr med. För hur bra det än känns att vara kontaktbar hela tiden så kan jag bli stressad av det, jag vet inte om du känner igen dig?

Kvällarna är den perfekt tiden för mig att logga ut, så mellan 20-08 kommer jag inte lägga fokus på mobilen eller datorn alls. Den tiden är det fokus på att bara vara Nathalie tillsammans med familjen/ människorna som faktiskt är fysiskt närvarande på ett helt annat sätt än via sociala medier. Oavsett om vi vill eller inte så är risken stor att vi blir väldigt påverkade av det vi ser/ läser om på sociala medier. Vissa mer och vissa mindre. Vissa bra saker, vissa mindre bra...

Kommer du logga ut tidigare ikväll?
Kramar Nathalie

Snabbmat behöver inte alltid vara onyttig

2017-10-08

På ungefär 15 minuter lagades dessa goda matlådor. Stekt lax, kokta grönsaker och ris. Näringsriktig kost med en bra sammansättning av protein, fett och kolhydrater. Det behöver inte vara svårare än så, vi krånglar oftast till det för oss själva.

Det finns så mycket bra mat vi kan kalla för ”snabbmat” egentligen, det behöver inte alltid innebära en take away hamburgermeny, en kebabpizza eller liknande kan jag tycka. Exempelvis tar det lika lång/kort tid att göra de här lådorna som det hade gjort att koka snabbmakaroner, stekt falukorv med ketchup exempel. Faktum är att det till och med hade tagit längre tid att ringa och beställa färdigmat och hämtat den innan mina laxlådor var klara. Det är bra med en liten jämförelse ibland ;)

Hoppas du får en lugn och skön söndag,
Kramar Nathalie

Effektiv hemma-svettfest!

2017-10-05

Efter hundpromenad, gräsklippning och storstädning kändes jag ordentligt uppvärmd inför hemmaträningen som idag bestod av:

• 50 st vanliga burpees
• 50 st omvända burpees
• 3 x 20 / ben ”rumppump” typ som benspark/ kissande hunden bakåt. Osäker på namnet…
• 3 x 20 / sida sidoplanka med benlyft
• 3 x 10 situp stöt
• 3 x 20 sneda crunches
• 3 x 20 / sida stående planka med motsatta ben och armlyft

Avslutningsvis olika rörlighetsövningar för hela kroppen.

Otroligt snabbt, effektivt och garanterat svettigt, precis som jag vill ha det vissa dagar. Genom att vila mer eller mindre mellan övningarna justerar du själv så det passar just dig och din dagsform. Det bästa av allt är att inga redskap eller vikter behövs för såna här typer av pass, en matta kan vara skönt men absolut inget måste. Var och en kör efter egen förmåga så alla kan verkligen utföra såna typer av hemmaträning. Justera övningarna och reps så det passar dig, utmana och våga. Sätt på bra peppande musik och bara kör, prova vet jag!

"Man ångrar aldrig ett utfört träningspass, bara inställda pass" eller hur? ;)

Ta hand om dig,
Kramar Nathalie

Träningshelg tillsammans med Sabina Dufberg

2017-10-02

Dopamin och endorfinerna sprutar ut från alla håll och kanter efter ett riktigt roligt, jobbigt och svettigt träningspass. Det kan vända alla negativa känslor och tankar till positiva, rena mirakelkuren! Att svettas tillsammans gör det hela ännu roligare.

TACK mamma & syrran för en fantastisk helg tillsammans vill jag börja med att skriva, så välbehövligt och underbart på alla sätt och vis.

Efter en träningsresa brukar jag vara ”hög på stämningen” ett bra tag efteråt. Jag känner mig fylld med ny inspiration både när det gäller träningsövningar, kunskap kring både träning, kost och välmående i det stora hela. Bl.a. har vi sysslat med bootcamp-pass, rörlighet, kondition -& förbränning och HIIT-pass. Fokus på korta effektiva pass där man hinner köra slut på hela kroppen på ganska kort tid, sånt gillar jag som ni vet. Träning ska inte alltid behöva ta 1,5 timme!

Helgen bjöd på en riktig svettfest med många olika träningspass tillsammans med Sabina Dufberg bl.a. Jag har som sagt varit på hennes event tidigare och tycker hon håller toppkvalité! Hon bjuder på sig själv, besitter otrolig kunskap, är ett riktigt litet krutpaket, rolig, generös och riktigt mänsklig. Det blir definitivt fler tillfällen tillsammans med henne. Av hennes föreläsning träffades jag rakt i hjärtat flera gånger för att jag känner igen mig i så mycket, både från förr och i nuet. Allt från ofrivillig barnlöshet, ätstörningar, matmissbruk men även om mer positiva saker som jag lärt mig den senaste tiden, riktigt rörande. Sabina är en riktig inspirationskälla och förebild för mig, tack för det.

Vi höll till Två Skyttlar utanför Göteborg, ett riktigt mysigt ställe precis vid vattnet. Vädret var på vår sida och vi hade strålande sol under hela helgen, god mat och mysigt sällskap, inget att klaga på med andra ord.

Ny utmaning började i går!
Den går ut på 100 burpees/ dag i 10 dagar i rad varav 50 st vanliga och 50 st omvända. Det går naturligtvis bra att dela upp de, köra hälften vid ett tillfälle och resten senare eller om man kör alla på en gång, du bestämmer. Superbra för då kan alla vara med. Nu kör vi! Fantastic1000. Är du med?

Backintervaller x 10 plus 100 burpees = SVETTFEST och jag älskar det!!

Ny vecka - nya möjligheter, eller hur?
Kramar Nathalie

 

 

Fyshelgen har bara börjat!

2017-09-29

Kl 6,30 satt jag som vanligt en fredagsmorgon på spinningcykeln med ett gäng härliga morgonspinnare framför mig. Det är helt klart den bästa starten på helgen! Och det bästa av allt, det har bara börjat. Alldeles strax styrs bilen mot Göteborg på Träningshelg med Sabina Dufberg. Mer om detta efter helgen!

Bild från förra eventet med Sabina & Pierre.

Ta hand om dig,
Kramar Nathalie

 

Palsternacka- & morots-scones

2017-09-27

Kvällens uppmaning kommer här! 
Gillar du också scones & rotfrukter?

I så fall måste du prova dessa fantastiska scones med palsternacka och morötter i som medför extra saftighet och rotfruktssmak. Dessa mättade våra magar ikväll efter att jag haft ett otroligt scones-sug den senaste veckan. Det är ju så himla gott!

Ingredienser
2 pers

• 1 dl rågmjöl
• 1,5 dl fiberhavregryn
• 2 dl mjölk/ filmjölk eller naturell yoghurt (jag använde yoghurt idag)
• ½ dl olivolja
• ½ tsk salt
• 1 medelstor palsternacka
• 2 morötter
• Linfrön och solrosfrön att toppa sconesen med

Gör såhär

• Blanda de torra ingredienserna
• Riv palsternacka och morötterna och blanda i
• Tillsätt olja och mjölk/ filmjölk eller yoghurten
• Forma till scones, toppa med solrosfrön och hela linfrön
• Sätt in i ugnen på 250 grader i ca 10 min

Mums!

Trevlig lillördag,
Kramar Nathalie

Projekt nr 1 i mål!

2017-09-27

Där gick vi i mål med projekt nr 1! Ena vårt hus är färdigrenoverat och vi har därmed fått en ny granne, den bästa tänkbara! Det känns fantastiskt skönt och bra för att inte tala om hur otroligt fint det blev! Nu längtar jag ännu mer tills nästa år när vi ska gå på projekt nr 2 vilket är vår övervåning. Nog för att det tar på krafterna, både psykiskt och fysiskt att vara mitt inne i renoveringsbubblor, men det är det värt. Nu ska jag iväg och fixa inflyttningspresent, sen blir det bubbel och annat smarrigt en dag vartefter. :)

 

Dagens simpla lådor går i fisk/ vegetariskt tema:

• Stekt lax med potatis och grönsaker
• Stekt torsk, champinjoner, potatis och kokta grönsaker
• Veggo-bitar med potatis och wookgrönsaker

 Plus grönsallad till, yammi!

Hoppas du får en fantastisk dag!
Kramar Nathalie