Nutella Cupcakes - Raw, Vegan & Sockerfria

2017-10-17

Nutella Cupcakes - Raw, Vegan & Sockerfria 

Muffins/botten

Ingredienser:

- 2,5 dl hasselnötter

- 3/4 dl raw kakao 

- 5 dl dadlar 

- 3/4 dl agavesirap

- 2 tsk vaniljpulver 

Frosting

Ingredienser:

- 1 mogen avokado 

- 1 dl kakao 

- 1 dl agavesirap 

- 1 dl kokosolja 

- 1-2 msk kaffe (valfritt)

- hasselnötter att toppa med

Gör så här:

1. Mät upp och lägg i alla ingredienserna till "muffinsen" i en matberedare eller mixer, kör tills det går ihop och du kan forma massan. 

2. Rulla små bollar av massan och platta sedan till dem lite eller tryck ut i muffinsformar. 

3. Ställ sedan in dina muffins i kylen medan du gör frostingen. 

4. Mixa ihop avokado, kakao, agavesirap och kokosolja till en slät kräm med en stavmixer, smaka av och tillsätt mer sötning om du önskar. 

5. Fyll upp frostingen i en spritspåse med valfri tyll och börja spritsa -  á la DU! <3 

6. Toppa sedan med hackade hasselnötter eller något annat smarrigt, ställ in i kylen en stund innan servering! 

Helgens höjdpunkt blev en middag på Boquerian

2017-10-16

Hur kunde det helt plötsligt vara måndag igen? Helgen bara sprang förbi.. 

I fredags var jag helt slut efter en tuff och lång arbetsvecka och åkte hem till mina föräldrar där jag blev bjuden på en god middag, vi åt länge och kollade samtidigt på de nya avsnitten av Gåsmamman. Har ni inte sett den serien än så gör det! Jag vaknade upp tidigt på lördagen och satte mig direkt för att plugga, jag läser just nu till hälsocoach på distans. Jag har bara två månader kvar av utbildningen och det har varit väldigt roligt och intresant men det ska samtidigt bli ganska skönt att bli klar eftersom det ibland är lite svårt att få ihop en bra rutin mellan skola och heltidsjobb.

På kvällen åkte jag in till stan för att möta upp en vän på middag, vi velade fram och tillbaka om vart vi skulle gå men hamnade till slut på mitt absoluta favoritställe Restaurang Bouqueria (jag kan ha råkat övertala henne). De har fantastisk mat och jag är lika mätt och lycklig varje gång jag går därifrån!

Här är en liten skymt av det vi beställde in :)

Friterad pulled pork, ja ni fattar... 

Jag brukar inte äta potatis särskilt ofta men med denna sås till så skulle jag kunna leva på det..  

Mozarella med balsamico, mandlar och oliver - en klass för sig! 

 

Passionsfruktsmousse med kokoscrisp

2017-10-13

Äntligen Fredag! 

Herregud va skönt att det är fredag, det har varit en tuff vecka på jobbet med många stora konferensgrupper som ville ha både fika och desserter.. Fullt ös med andra ord! Hur som helst så har vi såklart alltid en del allergiker hos oss, främst laktos- och glutenintoleranta men det blir allt mer veganer också vilket jag älskar! Jag är själv inte vegan men jag tycker det är så otroligt roligt att testa nya bakverk och desserter vilket jag fick göra igår. Vi har tidigare haft en ganska (enligt mig) tråkig chokladmousse som "allergidessert". När man har en allergi får man ofta samma desserter om och om igen, någon kladdkaka eller sorbet kanske? Någon som känner igen sig? Men jag vill försöka skapa något mer nyskapande som gör att ingen oavsett vad känner sig bortglömd! Igår började jag fundera på något som skulle efterlikna den dessert som de övriga gästerna skulle bli serverade: Key Lime Pie i glas och med det vi hade tillgänligt just då blev det en passionsfruktsmousse med kokoscrips :) 

Jag testade mig fram hej-vilt den här gången och ville göra ett "smul" som kunde jämföras med de digestivesmul vi använder till Pajen men som skulle vara glutenfritt, nötfritt och vegan. Det här receptet har jag endast gjort en gång och då blev det över förväntan jättebra! På jobbet gör vi extremt stora mängder när det gäller allt så jag försökte att räkna om receptet lite för att få det mer hemma-anpassat. Det bästa är alltid att pröva sig fram för att få det bästa resultatet!

 

Passionsfruktsmousse med kokoscrisp  

Kokoscrisp 

Ingredienser:

- 4 dl kokos  

- 6-8 st dadlar 

- 2 msk agavesirap (honung funkar också om du inte vill göra den vegansk)  

- 1 tsk vaniljpulver  

- lite vatten  

Gör så här:  

1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer, tillsätt lite vatten tills du får en lite fuktig konsistens.  

2. Lägg smulet på en plåt med bakplåtspapper och baka av på 90–100 grader i cirka 40–50 minuter, lite beroende på ugnen (på jobbet kan vi stänga av all fukt så pröva dig fram lite försiktigt hemma) Öppna var 10e minut och rör om lite. Ta ut plåten när det börjar bli torrt och krispigt, DONE!  

Passionsfruktsmousse 

Ingredienser: 

- Ca 5 dl kokosgrädde  

- 2 dl passionsfruktsmousse alternativt färsk passionsfrukt 

- Valfri sötning: sötströ, stevia, kokossocker eller liknande  

Gör så här: 

1. Vispa upp kokosgrädden tills den börjar tjockna lite.  

2. Tillsätt passionsfruktspuren och sötningen, fortsätt vispa tills du får en lagom tjock konsistens. (Den ska gå att spritsa) 

3. Fyll upp moussen i en spritspåse.  

4. Varva moussen med kokoscrispet och låt stå i kylen minst en timme innan servering. Dekorera med valfri frukt eller bär, servera och njut!

Det går såklart utmärkt att variera din mousse, byt bara ut fruktpuren! 

Snabba och sockerfria Chocolate Chip Cookies

2017-10-11

Har ni testat att baka med kikärtor? - Det hade inte jag..

Tills idag! Jag kollade i mitt skafferi hemma och såg en förpackning kikärtor som nästan tittade på mig lite ledsamt. Jag bestämde mig för att testa Chocolate Chip Cookies med en bas på kikärtor. Förväntningarna var höga och jag skulle inte bli besviken, kakorna steg jättefint av bakpulvret och blev riktigt goda! 

Snabba och sockerfria Chocolate Chip Cookies 

Ingredienser: 

- 2 dl kikärtor

- 1 dl valfritt nötsmör 

- 1/2 tsk ekologiskt vaniljpulver 

- 1 tsk bakpulver 

- 3 msk agavesirap 

- 40-50 g sockerfri choklad (jag blandade ljus & mörk choklad) 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Skölj av kikärtorna noggrant, låt rinna av och torka en stund. 

3. Mixa sedan kikärtor, nötsmör, vaniljpulver, bakpulver och agavesirap i en matberedare eller mixer.

4. Rör sedan ner hackad choklad i "degen". 

5. Forma degen till små bollar och lägg på en plåt med bakplåtspapper, platta ut bollarna lite.  

6. Grädda dina cookies i cirka 10 minuter. Servera gärna med ett kallt glas mjölk, mums-fili-babba

Knäckepizza

2017-10-09

Igår åkte jag hem till mina föräldrar en sväng, vi skulle kolla på de nya avsnitten av Gåsmamman (helt besatt) ! Mamma och pappa skulle äta hemmagjord pizza och inne i matbutiken fick jag snabbt försöka tänka lite vad jag skulle laga till mig själv då jag inte tycker om sånt där färdigt "pizza-kit" som de skulle äta. Men då plötsligt slog det mig att jag aldrig har testat att göra en knäckepizza, jag har tänkt på det väldigt länge men det har inte blivit av så nu var det ett perfekt läge att testa. Och jag skulle inte få ångra mig.. Herregud va enkelt och GOTT! Har ni inte redan testat detta så gör det, och det bästa av allt är att man kan variera pizzan till onändligheter! 

Min knäckepizza

Ingredienser: 

- En "halva" av ett runt stort knäckebröd på surdeg

- Tomatsås 

- Mozzarella 

- Paprika 

- Gul lök 

- Oliver

- Salt & Peppar

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Lägg knäckebrödet på en plåt med bakplåtspapper. 

3. Lägg på din valfria topping på knäckebrödet och stoppa in i ugnen tills osten har smält och pizzan har fått lite färg, det tog cirka 10 minuter för mig men håll lite koll! :) 

 

Ett försenat bildregn från Röhnisch

2017-10-08

Godmorgon! 

Min praktik på SportHälsa är tyvärr över nu och jag har haft min första vecka tillbaka på ordinarie jobbet som konditor. Vi har haft extremt mycket att göra då det är vår högsäsong nu på hösten då vi främst lever på våra konferensgäster. Hur som helst så insåg jag att jag hade glömt att berätta om en trevlig pressfrukost som jag och Anna var på förra veckan, Röhnisch öppnade en ny Concept Store på Gamla Brogatan 15. Där bjöds det på frukost från Kaferang och sen fick vi höra en presentation om klädmärkets historia och kommande projekt. De jobbar mycket med miljötänk och till sommaren 2018 kommer det att lansera en badkollektion gjord på plast hämtad ur havet, hur häftigt är inte det? 

Det var så trevlig stämning och träningskläderna som var fokuserade på gym, löpning och yoga var to-die-for! Lyckan var total när vi fick med oss ett par träningstights och en vattenflaska med oss därifrån! 

Här kommer ett bildregn från vår morgon hos Röhnisch :) 

Gofrulle från Kaferang, mums! 

 

  

Och här är hon, världens bästa handledare och vän! Saknar henne redan så mycket och det känns tomt och ledsamt att veta att vi inte kommer att träffas varje dag.. Jag har lärt mig otroligt mycket ifrån Anna och jag är så glad över att just hon har varit min handledare! Har nog aldrig träffat en mer inspirerande människa, superwoman! 

Proteinpuckar med smak av lakrits ♥

2017-10-02

Ikväll passade jag på att baka lite mer med mitt älskade lakritsprotein. Jag fick så bra respons på proteinbarsen med lakritssmak som jag gjorde för någon vecka sedan så jag kände för att testa något nytt nu och då blev det dessa proteinpuckar! Jag valde att doppa puckarna i krossade pumpafrön och lakritsgranulat men det går ju såklart att byta ut om man önskar något annat gott :) 

 

 

Proteinpuckar med smak av lakrits

Ingredienser:

- 1 dl riven kokos

- 1,5-2 dl vassleprotein lakritsstrut från tyngre 

- 2 msk kokosolja

- 1 dl kokosmjölk

- 2 msk agavesirap 

Topping: 

- lite lakritsgranulat 

- pumpafrön 

Gör så här: 

1. Börja med att mixa pumpafrön med lite lakritsgranulat i en matberedare och ställ sedan åt sidan. (Det är en smaksak hur grovt man vill mixa det men jag valde att göra det lite grövre än ett mjöl.)

2. Vispa ihop alla de övriga ingredienserna med en elvisp eller matberedare. 

3. Ställ i kylen en stund om smeten känns lös. 

4. Forma till små puckar och doppa sedan i "pumpa/lakrits-strösslet" 

5. Förvara i kylen tills det är dags att äta!   

 

Snabb, enkel och sockerfri blåbärspaj

2017-10-01

Här kommer en favorit i repris, den supersnabba pajen! ♥

Jag kan inte få nog av denna paj-variant! Den fungerar när som helst under dagen och går att variera med massor av olika goda frukter & bär, dessutom ger den dig bra energi! Här kommer ett recept på granolapaj med blåbär och kokos, mums! 

 

Snabb, enkel och sockerfri blåbärspaj

Ingredienser: 

- Frysta eller färska blåbär

- Granola utan tillsatt socker 

- 1 msk kokosolja 

Gör så här: 

1. Sätt ugnen på 175 grader. 

2. Lägg blåbären i valfri ugnsform. 

3. Strö över granolan. 

4. Baka av i ugnen i cirka 10 minuter tills pajerna fått en gyllenbrun färg. 

5. Servera varm, gärna tillsammans med både rostad kokos och kokoskvarg! 

  

Raw Key Lime Pie

2017-09-29

En fredag med blandade känslor ♥

Idag var det dags för min sista dag på praktiken SportHälsa, det känns så sorgligt eftersom jag har fått världens bästa kollegor här.. Dessutom har jag lärt mig så otroligt mycket nytt, bloggen kommer dock att leva vidare så ni kan absolut räkna med fler smarriga recept framöver!

Hur som helst så ville jag ju såklart bjuda på något gott till fredagsfikat och har länge suktat efter den här Raw Key Lime Pie´n, jag älskar syrliga desserter så det kändes som ett bra läge att testa de här receptet! 

Raw Key Lime Pie 

Botten:

- 2,5 dl valfria nötter 

- 2 dl kokosflingor

- 10 st dadlar

- en nypa salt

Fyllning: 

- 2 st mogna avokados

- 1,5 dl limejuice + lite rivet skal 

- 1 dl agavesirap 

- 0,5 dl kokosgrädde 

- 1,5 dl kokosolja

- en nypa salt 

Gör så här: 

1. Börja med att mixa nötter, kokos och salt till ett fint mjöl i en matberedare. Tillsätt sedan dadlarna och mixa igen tills det blir en massa som som håller ihop, tillsätt lite vatten om det behövs. 

2. Klä formens botten med ett bakplåtspapper och smörj kanten med kokosolja. Tryck sedan ut degen jämnt på botten och ställ i kylen medan du gör fyllningen. 

3. Smält kokosoljan varsamt i ett vattenbad och ställ åt sidan så länge. 

4. Mixa nu avokado, limejuice, limeskal, agavesirap, kokosgrädde och salt till en slät smet. Tillsätt sedan kokosoljan och mixa igen. 

5. Ta fram formen ur kylen och häll i smeten. Plasta pajen och låt stå i frysen i cirka 2 timmar. 

6. Tina pajen, skär upp i bitar och servera!