Öppen cheesecake med smak av lime och kokos

2017-12-11

Efter lite önskemål om recept så lägger jag nu upp denna vegan cheesecake med smak av lime och kokos som jag gjorde på jobbet förra veckan. Jag brukar ofta höfta ihop mängderna och pröva mig fram lite när jag gör dessa desserter men jag har nu försökt sätta ihop ett recept som ni enkelt kan följa (hoppas jag) haha.

Cheesecake

Ingredienser:

- 3,5 dl cashewnötter (blötlägg i vatten ett par timmar innan, gärna över natten)

- 1 dl kokosgrädde 

- 3 msk kokosolja 

- 1 dl limejuice (smaka av efter eget tycke) 

- 1,5 msk agavesirap 

- 1/2 tsk vaniljpulver 

Gör så här:

1. Skölj av det blötlagda cashewnötterna ordentligt och mixa dessa tillsammans med resten av ingredienserna tills du får fyllningen känns krämig och spritsbar. 

2. Fyll nu upp fyllningen i en spritspåse och lägg i kylen en stund. 

Kokoscrisp

Ingredienser: 

- 4 dl kokos  

- 6-8 st dadlar 

- 2 msk agavesirap alternativt lönnsirap eller honung om du inte önskar veganskt. 

- 1 tsk vaniljpulver  

- lite vatten  

Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer, tillsätt lite vatten tills du får en lite fuktig konsistens.  

2. Lägg smulet på en plåt med bakplåtspapper och baka av på 90–100 grader i cirka 40–50 minuter, lite beroende på vilken ugn du använder. Öppna var cirka 10e minut och rör om lite. Ta ut plåten när det börjar bli torrt och krispigt! 

 

Nu är det dags för det roligaste av allt - att lägga upp din dessert på tallriken! Här finns det inget som hindrar dig från att go bananas! Spritsa cheesecakesmet valfritt (jag skippade att använda någon tyll utan klippte istället ett snett snitt på påsen istället), lägg upp kokoscrispet och vispa gärna lite kokosgrädde, färga den grön och spritsa även den på tallriken. Toppa sedan med lite limezest och torkad lime. Lycka till! :)) 

Sockerfri ischoklad med smak av mint

2017-12-05

Hallå alla fina! <3 

Julbaket är i full gång hemma hos mig och jag var ju bara tvungen att testa en egen sockerfri ischoklad. Jag kan med handen på hjärtat säga att dessa vart såååå mycket godare än den klassiska varianten och att smaksätta med lite mint var ingen dum idé direkt.. Får se hur länge dessa får stå kvar i kylen, nomnomnom!  :)) 

Ingredienser:

- 100 g sockerfri mörk choklad

- 50 g kokosolja

- 5-6 droppar pepparmyntsolja (smaka av)

Gör så här:

1. Smält chokladen tillsammans med kokosoljan över ett vattenbad eller i mikron. 

2. Tillsätt några droppar pepparmyntsolja och smaka av. 

3. Fördela nu chokladen i formarna och låt stelna i kylen. Kan det bli enklare? 

Raw Key Lime Pie bollar

2017-12-03

Här kommer ett favoritrecept i repris men här med smak av lime. Raw bollar som har en perfekt balans mellan sött och syrligt :) Lycka till! 

Ingredienser:

- cirka 12-15 st dadlar 

- 4 dl cashewnötter

- 2 msk kokosflingor

- 1 dl limejuice 

Gör så här:

1. Mixa alla ingredienser i en matberedare eller mixer tills det blir en kletig massa. 

2. Forma till små bollar och rulla i kokos och limezest.  

3. Förvara i kyl eller frys tills det är dags att äta, mums! 

Saffransgranola

2017-11-28

Vi fortsätter på tema saffran, den här gången tillsammans med en smarrig granola. Saffran är ju så otroligt gott och doften gör att man längtar sådär extra mycket till julen :) Du kan självklart byta ut havregryn, sötning och den torkade frukten mot andra ingredienser om du önskar! 

Saffransgranola

Ingredienser:

- 5 dl fiberhavregryn (går självklart att byta ut)

- 2 dl solsrosfrön 

- 1 dl pumpakärnor

- 1 dl riven kokos 

- 1 g saffran

- 2 msk kokosolja 

- 3 msk agavesirap 

- 1 dl fruktdryck äpple/päron från njie

- russin & torkad aprikos efter smak 

Gör så här: 

1. Börja med att snabbt koka upp fruktdrycken tillsammans med kokosolja, agavesirap och saffran för att få fram färg och smak från saffranet.  

2. Mät upp havregryn, solrosfrön, pumpakärnor och kokos i en bunke. 

3. Tillsätt nu vätskan i havreblandningen och blanda runt ordentligt. 

4. Strö ut granolan på en plåt med bakplåtspapper och baka av i ugnen på 120-150 grader i cirka 45-60 min (öppna var 5e minut och blanda runt och håll koll så den inte bränns). 

Raw saffransbollar

2017-11-23

Nu är det bara en månad kvar till jul och äntligen kan man börja julbaka med gott samvete! :) Jag har längtat efter smaker som saffran, kardemumma och pepparkaka.. mums! Hur som helst, här kommer ett recept på världens enklaste och godaste raw saffransbollar gjorda på ytterst få ingredienser. 

  

Raw saffransbollar  

Ingredienser:

- 2 dl cashewnötter 

- 5 st dadlar 

- 0,5 gram saffran 

- 1 msk kokosolja 

- lite citronjuice efter smak

Gör så här:

1. Börja med att lägga saffran i någon matsked vatten för att lösa upp och få en finare gul färg i dina bollar. 

2. Mixa nu alla ingredienser i en matberedare eller mixer tills det går ihop till en massa. Tillsätt lite citronjuice eller vatten om det känns för torrt. 

3. Forma nu massan till små bollar och rulla i kokos, krossade nötter eller något annat gott. Du kan också precis som jag låta dom vara precis som det är!  "I det enkla bor det vackra" sa Ernst så passande ju! 

Veganska chokladcupcakes med avokado och limefrosting

2017-11-14

Dessa mini-cupcakes är raw, vegan, glutenfria, utan tillsatt socker och dessutom ENORMT goda. En härlig balans mellan sötma och syra, ett recept ni bara måste testa! :) 

 

Muffins/botten

Ingredienser:

- 2,5 dl mandlar

- 3/4 dl raw kakao 

- 5 dl dadlar 

- 3/4 dl agavesirap

- 2 tsk vaniljpulver 

Frosting

Ingredienser:

- 1 mogen avokado 

- 1 dl kokosgrädde

- 1-2 msk limejuice 

- 1 dl agavesirap eller annan valfri sötning

- 2 msk kokosolja 

Gör så här:

1. Mät upp och lägg i alla ingredienserna till "muffinsen" i en matberedare eller mixer, kör tills det går ihop och du kan forma massan. 

2. Rulla små bollar av massan och platta sedan till dem lite eller tryck ut i muffinsformar. 

3. Ställ sedan in dina muffins i kylen medan du gör frostingen. 

4. Mixa ihop alla ingredienserna till frostingen med en stavmixer tills du får en slät kräm. Vispa sedan upp frostingen med en elvisp om den känns lite lös.

5. Fyll upp frostingen i en spritspåse med valfri tyll och börja spritsa. 

6. Toppa med lite limezest och varför inte en jordgubbshalva? Mmmmmm mums!

Sockerfria och fruktiga chokladbräck

2017-11-13

Oemotståndliga små chokladbräck toppade med torkad frukt & flingsalt. Sockerfritt, enkelt och supergott! 

Ingredienser:

- LowCarb® choklad i smaken forest fruit 

- torkade tranbär 

- torkad mango

- flingsalt 

Gör så här:

1. Smält chokladen på ett vattenbad eller i mikron. 

2. Hacka den torkade mangon i lite mindre bitar om det behövs. 

3. Klicka nu ut den smälta chokladen i små cirklar, toppa med den torkade frukten och lite flingsalt. 

4. Förvara i kylen tills de har stelnat och det är dags att äta! 

Sockerfri trillingnöt

2017-11-10

Imorgon väntar den bästa dagen på HELA året! Det är chokladens dag som ska firas och det är faktiskt min stora last här i livet. Jag skulle aldrig klara mig utan choklad, vill aldrig behöva klara mig utan choklad! <3

Hur som helst så tänkte jag att vi skulle fira detta med en gammal goding, vad sägs om en sockerfri trillingnöt? Amaaaazing säger jag, kombinationen mellan choklad och hasselnöt är ju magisk och dessa smarriga "praliner" slänger du lätt ihop på några minuter bara! 

 

Du behöver: 

- hasselnötter

- sockerfri mjölkchoklad

- sockerfri mörk choklad (valfritt) 

Gör så här:

1. Rosta hasselnötterna i stekpannan eller i ugnen tills det får en gyllenbrun färg. Lägg sedan nötterna i en handduk och gnugga tills du får bort allt skal. 

2. Smält nu chokladen i mikron eller i ett vattenbad. 

3. Häll ner hasselnötterna i den smälta chokladen. Fånga upp nötterna tre och tre med en sked eller gaffel, låt överflödig choklad få rinna av och lägg sedan på ett bakplåtspapper.  

4. Låt nu dina "trillingar" få stelna i kylen en stund. Om du önskar kan du nu smälta den mörka chokladen och spritsa över dina trillingnötter men det funkar lika bra utan! MUMS, lycka till!

Chunky Monkey Granola - proteinrik frukostfavorit

2017-11-07

Här kommer ett recept på en garanterad frukostfavorit för både stora och små! Vill du lyxa till det lite extra kan du även tillsätta lite hackad choklad i granolan, mums! 

Ingredienser:

- 1 mogen banan  

- 2 dl havregryn 

- 1 dl kaseinprotein Nötkräm  

- 1 msk kakao  

- 1 dl hasselnötter 

- 2 msk linfrön 

- 5 st dadlar 

- 1 msk kokosolja  

- 1 dl kokosflakes 

Gör så här:

1. Börja med att mosa bananen i en bunke. Tillsätt nu havregryn, proteinpulver, kakao, hasselnötter, linfrön, kokosolja och hackade dadlar och blanda ihop allt förhand. 

2. Strö nu ut den kladdiga granolan på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen på 100 grader, rör om lite var 15e minut och ta ut granolan när du har uppnått önskad crunch. Det tar cirka 1,5-2 timmar så ha tålamod, ju längre den får vara inne i ugnen ju knaprigare blir den. 

3. Låt det granolan svalna helt och tillsätt sedan kokosflakes och eventuellt hackad choklad om du verkligen vill lyxa till det!

4. Förvara din granola i en burk med förslutet lock och njut av en ny frukostfavorit!