Öppen cheesecake med smak av lime och kokos

Efter lite önskemål om recept så lägger jag nu upp denna vegan cheesecake med smak av lime och kokos som jag gjorde på jobbet förra veckan. Jag brukar ofta höfta ihop mängderna och pröva mig fram lite när jag gör dessa desserter men jag har nu försökt sätta ihop ett recept som ni enkelt kan följa (hoppas jag) haha.

Cheesecake

Efter lite önskemål om recept så lägger jag nu upp denna vegan cheesecake med smak av lime och kokos som jag gjorde på jobbet förra veckan. Jag brukar ofta höfta ihop mängderna och pröva mig fram lite när jag gör dessa desserter men jag har nu försökt sätta ihop ett recept som ni enkelt kan följa (hoppas jag) haha.

Cheesecake

Ingredienser:

– 3,5 dl cashewnötter (blötlägg i vatten ett par timmar innan, gärna över natten)

– 1 dl kokosgrädde 

– 3 msk kokosolja 

– 1 dl limejuice (smaka av efter eget tycke) 

– 1,5 msk agavesirap 

– 1/2 tsk vaniljpulver 

Gör så här:

1. Skölj av det blötlagda cashewnötterna ordentligt och mixa dessa tillsammans med resten av ingredienserna tills du får fyllningen känns krämig och spritsbar. 

2. Fyll nu upp fyllningen i en spritspåse och lägg i kylen en stund. 

Kokoscrisp

Ingredienser: 

– 4 dl kokos  

– 6-8 st dadlar 

– 2 msk agavesirap alternativt lönnsirap eller honung om du inte önskar veganskt. 

– 1 tsk vaniljpulver  

– lite vatten  

Gör så här:

1. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare eller mixer, tillsätt lite vatten tills du får en lite fuktig konsistens.  

2. Lägg smulet på en plåt med bakplåtspapper och baka av på 90–100 grader i cirka 40–50 minuter, lite beroende på vilken ugn du använder. Öppna var cirka 10e minut och rör om lite. Ta ut plåten när det börjar bli torrt och krispigt! 

 

Nu är det dags för det roligaste av allt – att lägga upp din dessert på tallriken! Här finns det inget som hindrar dig från att go bananas! Spritsa cheesecakesmet valfritt (jag skippade att använda någon tyll utan klippte istället ett snett snitt på påsen istället), lägg upp kokoscrispet och vispa gärna lite kokosgrädde, färga den grön och spritsa även den på tallriken. Toppa sedan med lite limezest och torkad lime. Lycka till! :)) 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.